Čili Jāņa gaumē

čili pipari

Reizēm dzīvē prasās asas izjūtas. Es šīs asās izjūtas gūstu gatavojot asu un garšīgu čili. Arī šis ir ļoti ātri un viegli pagatavojams ēdiens. Tā pagatavošana vidēji prasa mazāk kā stundu. Labākais šajā ēdienā ir tas, ka to var ļoti viegli pielāgot katrai gaumei. Šoreiz Jums pastāstīšu kā gatavot Čili Jāņa gaumē.

Pagatavošanai nepieciešams: 

*400g Konservētas pupiņas. Es parasti dodu priekšroku sarkanajām, bet domāju, ka baltās arī derēs.

*Sarkanais čili pipars. Var izmantot gan svaigus, gan arī kaltētus. Ar pipariem gan esiet uzmanīgi. Lai arī čili ir jābūt asam es iesaku labāk nepārspīlēt.

*400g maltas liellopa gaļas.

*200mg tomātu mērces. Es iesaku Spilvas mērces

*400g konservētas kukurūzas

*2 sīpoli

*ķiploki (pēc ieskatiem)

Pagatavošana:

Sīpolus, ķiplokus un čili sīki sakapā un dziļā katliņā vai pannā sautē olīveļļā. Vēlāk pievieno gaļu un cep uz lielākas uguns visu laiku maisot līdz gaļa paliek brūna. Tad pievieno pupiņas un kukurūzu un sautē apmēram pus stundu. Ja veidojas pārāk liela ķēpa var pievienot nedaudz karsta ūdens.

Kā jau minēju sākumā čili recepšu ir ļoti daudz, un šī ir mana čili variācija. Labu apetīti! čili jāņa gaumē

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s