Risoto ar vistu

Risoto

Pēc garas darba dienas, reizēm uznāk tāds stāvoklis, ka slinkums pat pacelt pirkstiņu un kur nu vēl gatavot kaut ko ēst. Katrā ziņā, garantēju, ka šīs receptes pagatavošanas laikā varēs mierīgi atsēsties un atpūtināt katru ķermeņa locītavu. Pagatavošans process aizņem aptuveni pusstundu, kuras laikā var mierīgi paņemt piecu minūšu pārtraukumu, kamēr viss gatavs. Pagatavošanai nepieciešams:

  • Trīs gab. vistas fileja.
  • 1 sīpols.
  • 1 bundžiņa zaļie zirnīši.
  • 1 bundžiņa kukurūza.
  • 2 paciņas rīsi
  • 3 daiviņas ķiploka
  • sāls, eļļa cepšanai (ieteicams olīveļļa), vistas buljona kubičiņš.

Gatavošana: Visizdevīgāk ir jau laicīgi uzlikt vārīties rīsus, pievienojot vistas buljonu (vai arī universālo dārzeņu garšvielu) un vārīšanas procesā izdarīt pārējo. Kamēr vāras rīsi, smalki sakapā sīpolu un ķiploku daiviņas un liek cepties pīlē. Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos (iesaku pievienot Santa Marijas piedevu vistas ēdieniem) pievieno pīlē esošajam sīpolu un ķiploku maisījumam (cept uz lēnas uguns). Kukurūzu un zirņus pievieno tad, kad vista jau ir gatava. Kad rīsi ir gatavi, tad pievieno tos pīlē vistai ar dārzeņiem un turpina cept apmēram 5 minūtes. Risoto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s