Rīsi ķīniešu gaumē

risi Pēdējā laikā kaut kā nedaudz prasās palutināt sevi ar eksotisku garšu, tādeļ nolēmu uzrakstīt vienu recepti no tālajiem Austrumiem. Nu, kaut gan stipri šaubos, ka pati recepte cēlusies kādā no Austrumu valstīm, bet vismaz šaj receptei ir neliels ķīniešu piesitiens.

Sastāvdaļas:

  • burciņa Ķīnas saldskābā mērce (vai arī saldā čili mērce)
  • 400 g maltā gaļa
  • 250 g rīsi
  • saldēti vai svaigie dārzeņi (paprika, sīpols, puķkāposti)
  • garšvielas (pēc izvēles, iesaku aso papriku un soju)

saldā čili mērce

Pagatavošana

Uz pannas ar augstām malām apcep malto gaļu. Var pievienot kubiņos sagrieztus dārzeņus. Pievieno izvēlēto garšvielas un mērci. Kad mērce gatava, pievieno novārītus rīsus un visu rūpīgi samaisi. Nogriež uguni un atstāj uz pāris minūtēm ievilkties. Un galā sanāk pa tiešām pikantas, sātīgas un galvenokārt garšīgas pusdienas/vakariņas!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s