Itāļu ziemas pupiņu biezzupa

Biezzupa

Sastāvdaļas:

  • 3 ēdam karotes olīveļļas
  • 55 grami smalki sagriezta purava
  • 1 nomizotu, smalki sagrieztu sīpolu
  • 35 grami selerijas kāta, smalki sagriezts
  • 2 lielas ķiploka daivas, sagrieztas šķēlītēs
  • 1/2 tējkarotes jūras sāls
  • 150 grami nomizotu burkānu, sagriezti mazos kubiņos
  • 1 tējkarotes kaltēta timiāna
  • 1/2 tējkarotes kaltēta estragona
  • 2 lauru lapas
  • 100 grami kaltētu pupiņu
  • 650 grami tomātu savā sulā vai tomātu pastas
  • 1500 mililitri  vistas buljona
  • 180 grami nomizotu kartupeļu, nelielos kubiņos
  • jūras sāls pēc garšas
  • 1 tējkarote svaigi maltu melno piparu
  • 40 grami smalki sarīvēta Parmas siera, pasniegšanai

 

Pagatavošana:

  1. Vakarā liec pupiņas ūdenī un mērcē apmēram 12–24 h.
  2. Katlā sakarsē eļļu un liec iekšā sīpolus, ķiplokus, puravu, seleriju un 1/4 tējkarotes sāls. Uz mazas liesmas sautē kādas 5 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti. Tad pievieno burkānus, estragonu, timiānu un lauru lapas. Samaisi.
  3. Pieliec pupiņas, pielej tomātus, buljonu, pieliec piparus, atlikušo 1/4 tējk. sāls un kartupeļus. Uzgriez lielu liesmu un uzvāri. Kad sāk burbuļot, nogriez liesmu, uzliec pusvirus vāku un vāri 1 h, līdz zupa kļuvusi biezāka un pupiņas gatavas. Pagaršo, vai nav nepieciešams vēl sāls.
  4. Pasniedz, uzberot smalki sarīvētu Parmas sieru un izbaudi ar draugiem vai ģimeni! 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s