Pati vieglākā smilšu mīkla plātsmaizei

Nekāds dižais pavārs no manis nesanāk, galvenokārt, tāpēc, ka esmu visai slinks. Tomēr man patīk garšīgi paēst un vienlaicīgi ietaupīt gan laiku, gan naudu. Bērnībā pamanīju, ka vecmamma bieži mūs lutināja ar ābolu plātsmaizi. Vēlāk uzzināju, ka smilšu mīkla plātsmaizei ir viegli pagatavojama un patiesībā neprasa pārāk daudz kulināro zināšanu. Kādu dienu pēc darba un nogurdinošajām studijām šķita, ka ātrā plātsmaize ir tieši tas, ko es vēlētos vakariņās. Sāku meklēt dažādas receptes, lai smilšu mīkla plātsmaizei izdotos nevainojama, tāda, kādu to atceros no bērnības laikiem. Padalīšos ar recepti, kuru pats izmantoju un atradu par labu esam. Ātrās ābolu plātsmaizes pagatavošanai nepieciešamas šādas sastāvdaļas: 2 glāzes miltu (kviešu, pilngraudu vai, piemēram, rupja maluma), 2 glāzes kefīra (treknumam nav nozīmes), 1 nepilna glāze cukura, 2 olas un viena tējkarote cepamā pulvera. Tad vēl vajadzēs 4 – 8 ābolus (atkarībā no tā, cik tie ir lieli), vismaz 150 gramus skābā krējuma un malto kanēli (te arī tā bērnības garša). Ko ar to visu darīt tālāk? Sajaukt miltus kopā ar kefīru, olām, cukuru un cepamo pulveri un samaisīt līdz viendabīgai masai. Liet masu uz cepamās pannas un izlīdzināt. Sagatavot ābolus, nomizot, sagriezt šķēlēs un tad kārtot rindās uz plātsmaizes. Kad tas izdarīts, likt cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cept 30 – 40 minūtes. Kamēr cepas, sajaukt skābo krējumu ar kanēli un cukuru, lai garšo saldi. Izņemt plātsmaizi no krāsns un pārliet ar tikko pagatavoto kanēļa krējumu, izlīdzināt. Tagad tik atliek likt atpakaļ krāsnī un cept papildus 10 – 15 minūtes, līdz plātsmaizes apakša ir skaisti brūna. Gatavs!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s