Trīs garšīgi un lēti lēcu ēdieni

Lēcas ir augstvērtīgs pākšaugs ar paaugstinātu olbaltumvielu daudzumu. Lēcu ēdieni ir īpaši vērtīgi tiem, kas vēlas ierobežot gaļas lietošanu uzturā. Ir vairākas lēcu šķirnes – zaļās, sarkanās un oranžās lēcas. Tās parasti veikalos tiek pārdotas šķeltā veidā. Šo pākšaugu garša ir maigāka, taču līdzīga zirņiem un pupām. Lēcas nav arī nepieciešams stundām ilgi mērcēt ūdenī. Lēcu ēdieni ir ātri pagatavojami. Piemēram, šķeltās, lobītās un sarkanās lēcas mērcē no 10 līdz 45 minūtēm un uzvāra nieka 10 minūtēs. Manas iecienītākās lēcu receptes, kuras bieži gatavoju mājās, jo tās ir arī lētas: 1. Sātīga lēcu zupa bez gaļas. Lieliska nākamajās dienās pēc ballītēm, kurās nācies pārēsties (ideāla pēc Ziemassvētku svinībām pie vecvecākiem); 2. Lēcu salāti ar papriku un zaļumiem jeb ēdiens no maniem mīļākajiem produktiem. Izvēlos melnās Beluga lēcas, jo tās ir ātri vārāmas un nemēdz izšķīst, kas ideāli der salātiem. 3. Ātri pagatavojamā omlete ar brokoļiem un lēcām pēc izvēles. Kad iepriekšējā dienā izvārīts pārāk daudz lēcu, tad brokastīs tās var pievienot omletei kopā ar brokoļiem vai citiem dārzeņiem, kas tobrīd atrodas pa rokai. Ātri un veselīgi. Lēcas un veselīgie produkti vienā maltītē ir patiešām vērtīgi, tāpēc tie jāiekļauj iknedēļas ēdienkartē biežāk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s