Viegli pagatavojami siera ēdieni sliņķiem

Siers ir viens no daudzveidīgākajiem produktiem, ko varam atrast ledusskapī – tā šķirnes ir tik dažādas, tik atšķirīgas, ka bieži vien šķiet, ka tām vienīgais kopīgais un vienojošais ir produkta sastāvā esošais fermentētais piens. Tieši tāpat atšķiras arī siera ēdieni – tie var būt izsmalcināti, sarežģīti pagatavojami, kā, piemēram, dzīves baudītāju iecienītais fondjū, un tie var būt pavisam vienkārši un iemīļoti kā mammas ceptās siermaizītes. Viegli pagatavojami siera ēdieni ir maltītes, kam būtu jābūt ikvienas saimnieces arsenālā – piemēram, dārzeņu zupa ar kausēto sieru, kas tiek vārīta tāpat kā parastā zupa, tikai beigās ēdienā tiek iemaisīta kausētā siera paciņa. Vai kopš bērnības iemīļotie siera salāti – atliek vien smalki sarīvēt sieru, vārītus burkānus un olu, piespiest klāt ķiploku, iemaisīt majonēzi, un našķis ir gatavs! Vakariņu galdā visa ģimene novērtēs sātīgos makaronus ar siera cepurīti – jau novārītus makaronus kopā ar malto gaļu un dārzeņiem izsautē saldajā krējumā, pārrīvē pāri kādu cieto sieru un ieliek krāsnī uz 10 minūtēm vai kamēr siers izkūst. Dažādus padomus siera ēdienu pagatavošanā varat smelties arī televīzijas raidījumos, piemēram, pavisam drīz raidījums “Īstās latvju saimnieces” atgriežas zilajos ekrānos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s